Selecteer een pagina

Op momenten dat ik het fysiek en mentaal wat moeilijker heb, ga ik altijd iets met m’n handen doen. Want dan zit ik veel minder “in m’n hoofd”, en dan heb ik al m’n aandacht nodig bij wat m’n handen aan het doen zijn.

focus houdenConcentratie is al een uitdaging op zich, dat hoef ik jou niet te vertellen.

Dus meer focus bij mijn handen geeft mij dan (iets meer) rust in mijn hoofd.

Hoe zit dat bij jou eigenlijk?
Vertel eens?

Creëren maakt gelukkig

Iets zelf creëren, iets zelf maken, met je eigen handen, vanuit het niets, met behulp van een paar losse materialen en eventueel gereedschappen… het maakt je gelukkig, het maakt je trots, je mag er fier op zijn.

potten bakken

Dat is trouwens wetenschappelijk bewezen, er gebeurt dan iets in je lichaam bij die verbinding van “met je handen doen” naar je brein. Er komen dan geluksstofjes vrij, en die maken je blij. Of je dat nu wilt of niet.
Grappig hoe dat kan werken hé?

Je bent groots, ook in het kleine!

Ook al is het misschien iets kleins, ook al ben je beginner. Iedereen moet ergens beginnen hé. Je kan niet lopen voor je leert kruipen.

En trouwens, wat is iets kleins? Of als beginner? Je kan wellicht meer (of andere dingen) dan je buurvrouw of je schoonzus!

schilderKan zij mooie gedichten schrijven? Kan zij een mooie trui breien? Kan zij prachtige kleine schilderijen maken? Kan zij zo lekker koken als jij?
Er is vast wel iets dat je kan bedenken waar jij zooo keigoed in bent dat anderen je erom benijden!

Maak jezelf niet klein, je bent meer waard dan je denkt!
Durf te vertrouwen op jezelf en in je eigen kunnen!

Binnen of buiten, maakt niet uit

Binnenkort, als het buiten weer wat zonniger en/of warmer wordt, kan ik bv genieten van nieuwe plantjes in de grond te steken. Ja, ik ben daar dan pompaf van, maar hé, ik ben weer in de buitenlucht geweest, maak m’n kleine tuintje wat mooier, en ik ben met m’n handen bezig geweest.

tuinierenEcht contact maken met de aarde waarin je wroet, dat is ook heilzaam. (Kan ook met kamerplanten hé!)

Ik ben dan zeker fier op wat ik in de tuin gedaan heb, misschien was het ook helemaal niet veel, en ook al lig ik daarna op de bank uit te puffen.

Inmiddels heb ik het ook wel afgeleerd om me dààr schuldig over te voelen. Ik zorg immers voor mijn lichaam op dat moment. En dat is ook hard nodig.

Topsporters moeten ook rusten hé! Dus niet te hard zijn voor jezelf, okee?

Creatief bezig zijn is voor mij een noodzaak

Iets creëren, iets met m’n eigen handen maken, daar kan ik ook erg van genieten! In de winterse dagen is dat nogal eens haken (toevallig iemand een nieuwe muts of sjaal nodig?) of scrapbooken,waterverf maar ook kleuren in zo’n kleurboek voor volwassenen vind ik bij tijd en wijle wel aangenaam.
Daar moet ik niet zo bij nadenken, dat kan ook al eens echt deugd doen!

Dat kleuren kan ook echt bijna overal en je hebt er zo weinig spulletjes voor nodig dat het ook nog eens makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Handig!

Alleen, ik vind het zo jammer dat ik wel graag met verschillende kleurmaterialen werk, maar dat de meeste kleurboeken in de winkel daar helemààl niet geschikt voor zijn.

Om te beginnen zijn ze meestal aan de beide zijdes van de pagina’s bedrukt op papier dat niet dik genoeg is en ik kan me dan zo ergeren aan het doordrukken van m’n viltstiften.

Herkenbaar?

kleurpotlodenOf het papier is bv totaal niet geschikt voor m’n favoriete aquarelpotloden want daar komt wel een beetje water bij te pas. Ah, frustratie alom!

Toen ging ik zoeken naar een oplossing…
…en ik vond ze!

Zelf zo’n boek ontwerpen!

En dan digitaal, zodat je zelf kan kiezen op welke soort en welke dikte van papier je afdrukt en of je op beide zijden wilt afdrukken of niet.
Mandala kleurboek voor volwassenen

Kijk hier maar eens:

Mandala Kleurboek voor volwassenen
Als ik een favorietje heb in het boek, dan kan ik die ook nog eens meerdere keren afdrukken, zonder al de rest. En losse bladen zijn gewoon NOG makkelijker om mee te nemen! Kan zelfs gewoon met een pakje kleurpotloden in mijn handtas. Heerlijk!

En jij? Welke creatieve bezigheden heb jij?

Kom op, er is vast wel iets!
Vertel het mij hieronder!
Ik hoor graag van je!

PS. nog een extra tip voor het afprinten van het Mandala kleurboek:

Laat het door een copy center doen desnoods! Je kan er ook een paar staaltjes vragen van de vershillende soorten papier om te testen of het goed bevalt voor jouw favoriete kleurmaterialen alvorens je het hele boek laat afdrukken.Save

Save

Share This